Het regent knieklachten.

Na een heerlijke maar natte vakantie in Bretagne ben ik deze week weer begonnen met mijn fijne werk. Wat mij opvalt is dat bepaalde klachten soms meer voorkomen. Deze week begon ik met in verhouding veel knieklachten. Volgens mij is er geen onderzoek naar gedaan maar het lijkt  geen toeval. Wat me opvalt is dat knieklachten vaak voorkomen als het vochtig weer is, en dat klopt natuurlijk wel de laatste periode.

Wat ik meestal adviseer bij knieklachten is om iedere dag minimaal 20 minuten achter elkaar te lopen, liefst in de ochtend. Pas na 20 minuten zijn alle weefsels doorbloed. Door te lopen ontstaat het zogenoemde vijzeleffect.  Vanaf ongeveer je 25e krijg je te maken met slijtage. Dat is jonger dan je zou verwachten, niet?  Bij slijtage komen kleine stukjes kalk in je gewricht. Door het vijzeleffect van het lopen worden die stukjes kalk gemalen en heeft je gewricht er minder last van. Daarnaast geef ik eigenlijk altijd spieroefeningen en oefeningen om de bewegelijkheid van de enkel te vergroten. Vaak gebruik ik ook tape om de knie te laten herstellen.

 

De laatste tijd hoor ik goede verhalen over het gebruik van groenlipmosselextract bij gewrichtsklachten. Dit is een product dat ontdekt is in Nieuw-Zeeland bij de Maori’s. De Maori’s hebben namelijk helemaal geen last van gewrichtsklachten. Na jarenlang onderzoek bleek dat dit zeer waarschijnlijk komt door gebruik van groenlipmossel. Ik ben niet van de merken en je kan het ook niet bij mij bestellen, maar als ik last zou hebben van mijn knieën zou ik het proberen. Gelukkig heb ik dat niet maar dit blogje gaf mij wel inspiratie voor wat we vanavond gaan eten.

Je raadt het al: Mosselen!

Meer info over groenlipmosselextract vind je hier.

 

 

3 gedachten over “Het regent knieklachten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *