EMDR Therapeut

Vanaf nu mag ik mezelf EMDR Therapeut noemen. Mijn supervisie traject is afgerond.  Ik heb erg hard gewerkt aan alle verslagen en heb veel geleerd over wat ik kan doen met behulp van EMDR.

Je kunt me vinden op de website voor EMDR-therapeuten regio Utrecht.  EMDR-Therapeuten.nl 

Hieronder een mooi filmpje met korte uitleg voerde werking van EMDR

https://www.youtube.com/watch?v=FubVAveULcU

Wat is EMDR;

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing; Letterlijk vertaal betekent het; door oogbewegingen minder gevleid worden en opnieuw   verwerken. Iedere gebeurtenis die als herinnering een blijvend negatief effect op iemands leven heeft , wordt traumatisch genoemd.

Typisch voor een traumatische herinnering zijn de heftige emoties , de levendige beelden en de fysieke reacties daarop. Deze herinneringen worden telkens weer geactiveerd in situaties die lijken op die tijdens de traumatische gebeurtenis. Zo kan later een geluid dat je hoort, een geur die je ruikt, of een Beeld dat je ziet, de beelden en gevoelens aan die gebeurtenis weer levering terugbrengen. Inclusief alle lichamelijke reacties van toen.

EMDR kan worden toegepast om de vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen.

Dat EMDR werkt bij trauma’s lijdt geen twijfel. Er bestaan inmiddels meer dan 21 gecontroleerde studies naar de effectiviteit van EMDR. Dit maakt dat EMDR op dit moment de meest geëvalueerde behandeling  is op gebied van trauma.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Van Vluchten en vechten naar vrijheid en vreugde