interessante boeken, artikelen, blogs en podcasts

2/3: Een klassieker wat mij betreft; Eckhart Tolle , de kracht van het NU. Het is inmiddels een klassieker, maar wat mij betreft nog een van de meest inspirerende boeken over mindfullness. Hij beschrijft heel eenvoudig waar het in het hier en nu over gaat. Echt een aanrader!

13/2 ; Super interessante kijk op hoe wij invloed hebben op onze eigen fysiologie. Wij worden geboren met bepaalde DNA , maar door leefstijl en de kracht van overtuigingen kunnen wij op cel-niveau dingen veranderen, echt super boeiend, ik denk dat ik hem nog wel een paar keer zal lezen.

blog ; Focus. Korte samenvatting van het onderstaande boek;

Een echte aanrader voor iedereen die geinteresseerd is in hoe neurologisch herstel werkt. En niet allen op hersentechnisch gebied maar juist ook alle andere manieren. Het boek past heel erg in mijn holistische visie. Het bespreekt de geweldige mogelijkheden van Hypnotherapie, Meditatie, Gebruik maken van geluidsgolven en hartcoherentie-training. Het boek geeft een hele andere ( en meer mijn ) kijk op revalidatie en herstel!

Vanaf deze week 13/1 heb ik mezelf als doel gesteld om iedere week een interessant boek wat ik heb gelezen samen te vatten en de highlights ervan op te schrijven.

Het oudste dochter effect- Lisette Schuitemaker en Wies Enthoven.

Dit boek gaat over typische eigenschappen van oudste dochters. Aangezien ik zelf de oudste dochter ben en mijn moeder is de oudste leek het me leuk om eens wat meer te lezen over dit effect. Het grappige was dat ik mezelf er heel erg in herkende. Toen ik het echter besprak met mijn eigen dochters kwamen we erachter dat het bij hen juist omgedraaid was…bijzonder, wellicht heb ik onbewust al genoeg lessen ervaren zodat ik de rollen bij hen heb omgedraaid?

Heel kort even de essentie: oudste dochter leggen de lat vaak heel erg hoog, ze willen alles goed doen en vooral niemand teleurstellen. Ze krijgen dan ook wel weer heel veel voor elkaar! De vijf typische eigenschappen van oudste dochters zijn; plichtsgetrouw, serieus, voortvarend en zorgzaam en succesvol . Een aanrader wat mij betreft voor iedereen die de oudste dochter is, en die haar plek in het familie-systeem wil analyseren.

https://podcasts.apple.com/nl/podcast/op-zoek/id1462071629

https://www.flowmagazine.nl/lezen/mindfulness/hoe-tien-minuten-niks-doen-per-dag-je-kan-helpen.html

Niemandskinderen- Carolien Roodvoets / de gevolgen en verwerking van een niet veilige jeugd