cliënten / student over mijn werkwijze

Hoi Nicole.
Ik wil je hele fijne dagen toewensen! Gaat het goed met je?

Ik ben je zo ongelooflijk dankbaar voor jouw hulp en steun. Op ons kerstfeestje van het werk heb ik ook hele leuke reacties gehad, ben echt een ander mens dan een jaar geleden en ik durf wel te zeggen – dan 25 jaar geleden!

Hoi Nicole, wat een bijzondere dag, ook een emotionele…..eindelijk kan … haar echte zelf ontdekken. Ik ben je echt heel dankbaar! Ze vond het vanaf dag 1 fijn bij jou. De rust, begrip en hulp, het heeft haar al zoveel gebracht. De uitleg die je vandaag gaf, was goud waard. Bewustwording is in gang gezet, nu stap voor stap vooruit en niet al teveel terugkijken 🙏

Naast Cliënten geef ik ook graag advies aan therapeuten. Ik werk als supervisor voor de BIVT en kijk graag even met je mee als je als therapeut ergens tegen aan loopt. Vaak gaat dit per telefoon of zoom. Af en toe is het gewenst om life mee te kijken . Mocht je als therapeut ondersteuning wensen dan kan je altijd contact met mij opnemen. Voor tarieven kijk op de site van de BIVT onder het kopje supervisie.

Hier alvast een super leuke reactie van een kandidaat;

Goedemorgen Nicole,

Supervisie op afstand. Ik had niet verwacht dat het zo persoonlijk kon zijn.

Het was heel fijn om supervisie van je te krijgen. Het voelde bijna alsof je in de kamer aanwezig was.

Lieve Nicole, even een berichtje vanuit mij. Het is nu een jaar geleden dat ik volop samen met jou de EMDR sessie in ging. Ik ben je dankbaar voor de steun die je me hebt gegeven waardoor ik nu kan zijn wie ik ben. Er zijn zoveel dingen gebeurd afgelopen jaren maar door de handvaten van jou heb ik het zo kunnen doorlopen. Nogmaaals Super dank je wel❤️

Hier en aantal reacties van cliënten 

Nicole heeft mij na een hernia operatie en na PCS - zeer ernstige 'hersenschudding'- waardoor mijn leven totaal 'on hold' stond, zeer kundig begeleid op weg naar herstel. Vooral de combinatie van de fysieke begeleiding én het mentale stuk was super. Nicole is zeer kundig, professioneel, mét humor, pragmatisch, en empatisch zonder 'zweverig' te worden. Ik ben Nicole zeer dankbaar dat ik mede door haar begeleiding weer helemaal aan het werk ben en kan. Wat een pro!

Gonda, Utrecht

EMDR ervaring Simone de Wit

Op 28 februari 2019 stort mijn wereld geheel in. Mijn geliefde broertje kom te overlijden door een bedrijfsongeval op 22 jarige leeftijd.
Er gebeurt erg veel op dat moment waardoor ik na een tijdje naar Nicole ben gegaan voor persoonlijke therapie. Ik had al snel het gevoel dat ik het allemaal wel weer aankon en aangezien de buitenwereld hier een verwachtingspatroon over heeft ging ik door.

Alleen in de zomer ging het fout, na onze vakantie ging ik aan het werk, soort automatische piloot, op woensdag was ik vrij en had ik een afspraak voor therapie, Nicole gaf op dat moment mij de keuze om of aan de noodrem te trekken of te wachten tot dat mijn lichaam dit zelf ging doen. Ik koos voor de noodrem en achteraf de beste keuze geweest.

EMDR kwam toen ook ten spraken en ik wilde alles aanpakken wat nodig was, het levenloze gevoel van dat moment wilde ik niet. In totaal hebben wij twee sessies gedaan om mijn trauma te kunnen verwerken.

Mijn eerste sessie ging voornamelijk over het moment dat mijn moeder belde in de auto. Zij gaf hierbij aan dat ik snel naar huis moest komen, mijn onderbuik gevoel gaf aan dat er iets vreselijk mis was maar dat dit iets met mijn broertje te maken had was nooit in mijn gedachten geweest. Ik heb mijn gas pedaal in getrapt en ben met een veel te hoge snelheid naar mijn ouderlijk huis gereden. Ik voelde hem altijd heel goed aan, ook als we niet samen waren maar ik ben dankbaar dat hij mij nu met rust heeft gelaten. Ik krijg weer kippenvel als ik aan dit moment denk en samen kwamen we er achter dat hiermee het enorme litteken begint. Met veel hoofdpijn en doodop ben ik naar huis gegaan.

Twee weken later was het tijd voor sessie nummer twee. Het moment van sessie één werd herhaalt en was nu meer dragelijk geworden. Toen ik e-maal bij mijn ouderlijk huis aankwam gebeurde er veel tot op het moment dat de volgende woorden in huis klonken: ‘’HIJ IS VAN MIJ’’

Deze woorden geven diepe wonden en hebben mijn hersens uitgezet. Mijn gevoel, mijn verdriet vonden plaats voor onbegrip en woede. Mijn lichaam reageerde dan ook erg heftig en Nicole had op het juiste moment door dat dit altijd een groot litteken zal achterlaten wat niet te helen is. Om het toch meer dragelijk te maken zijn we samen op zoek gegaan naar het moment dat het een oké moment word. Mijn lichaam bleef onrustig en daarbij kreeg ik een vreselijke hoofdpijn. Het gevoel dat iemand aan de binnenkant keihard aan het kloppen was en daarbij ook aandacht wilde. Op dat moment zei ik zonder hierbij na te denken ‘’HIJ VIND DAT HET OKE IS EN HET GEVOEL ER GEWOON MAG ZIJN’’

Op dat moment kwam er rust en de hoofpijn verplaatste zich langzaam naar de achtergrond. Als ik hierop terugkijk vind ik het een magische gebeurtenis waar mijn broertje een onderdeel van uitmaakte. De juiste trap onder mijn kont die ik nodig had. Ik ben hem hier erg dankbaar voor!

Daarnaast ben ik Nicole dan ook erg dankbaar voor deze ervaring en de mooie stap om dit trauma te kunnen verwerken. Zonder het vertrouwen en de rust die ze gaf was deze ervaring nooit zo intens geweest.

Liefs Simone de WitIk had dringend behoefte aan hulp bij stresservaring door mijn werk. Vanwege de urgentie kon ik snel terecht bij Nicole. Nadat ik uitgeraasd was hielp ze mij zaken op een rij te zetten. Ze doet dit met respect en is kordaat waar dat nodig is. Ze stelt vragen zodat duidelijk wordt wat ik zelf wil en hoe ik dat kan bereiken. Vanwege de drukte in mijn hoofd schreef Nicole het ook op zodat ik daar op terug kon vallen. Alleen al het feit dat ze mij steunt geeft mij al meer vertrouwen om het plan uit te voeren en komt het beter over.

Geachte Mevrouw Behr,

Bij deze wil ik u bedanken voor uw goede,en doeltreffende adviezen,en behandeling daarna.
Ik had nooit verwacht,  zo snel op een goed resultaat na 3 behandeliingen.
Ondanks het er toch best wel raar uit zag.
Bij deze nogmaals mijn dank.

Met vr. groet
Hoi Nicole

Zoals in je vraag staat heb jij mij behandeld vanuit verschillende rollen: de eerste paar jaren als fysiotherapeut (met tussendoor soms wat verstopte coaching) en het afgelopen jaar vooral als coach, gecombineerd met fysio/cranio/hypnotherapie. Ik deel mijn stukje daarom ook even in twee stukken
Iemand raadde mij bij jou aan als fysiotherapeut toen ik bij het volleyballen door mijn enkel was gegaan. Daarvoor had ik al verschillende fysiotherapeuten gezien, maar op de een of andere manier vond ik geen goed adres en bleef ik dus wisselen. Ik vond het heel fijn om bij jou in behandeling te zijn, omdat je goed kon uitleggen over wat er aan de hand was. Daarnaast zag je me ook altijd als ‘geheel’. Jij wist dat mijn eerste vraag altijd zou zijn: ‘Wanneer kan ik weer volleyballen?’ en daar hield je ook rekening mee. Ik voelde me daarin serieus genomen, in tegenstelling tot de andere fysio’s.
Dit jaar heb ik je vooral als coach meegemaakt. Je vroeg aan me hoe ik je heb ervaren in je proces. Jij bent HEEL belangrijk geweest in mijn proces, laten we dat voorop zetten. Daarbij wil ik nog even de eerste sessie terughalen, toen ik vertelde dat het uit was met mijn vriend . Ik kwam binnen, had nog niks gezegd en het eerste wat jij zei was: er is iets met je! Ik probeerde er eerst nog wat omheen te draaien, maar je bleef doorvragen. Heel bijzonder dat je dat aan me kon zien zonder dat ik ook maar een woord gezegd had. Ik kan jou echt niet voor de gek houden, jij voelt het gelijk als ik iets niet vertel of als er iets niet goed is, zowel emotioneel als fysiek. Ik vond het heel fijn dat ik bij jou geen ‘behandelplan’ had, maar dat we per keer gingen kijken hoe het was en waar we het best mee aan de slag konden. Er gebeurde zo veel en jij bewoog daarin heel fijn mee. De combinatie van hoofd en lijf werkte voor mij heel goed, omdat die balans (of disbalans) tussen gevoel en ratio voor mij het probleem was. Een aantal keer zei je ‘eigenlijk mag dit niet vanuit coachingstheorie, maar…’, bijvoorbeeld jouw mening over wat er is gebeurd tussen mijn vriend en mij of jouw eigen ervaringen. Opvallende was dat juist die opmerkingen mij heel erg geholpen hebben, bijvoorbeeld de bevestiging gaven dat het niet OK is wat in die laatste weken is gebeurd. (Vind het overigens juist goed dat je dat er wel bij zei hoor!) Verder vond ik het ook prettig dat de sessies een wisselwerking waren: ik had niet het gevoel dat ik subject was van de behandeling, maar juist dat ik ook regie kon nemen. Onze sessies zijn heel belangrijk geweest voor mij dit jaar. Ik ben mede door jou ‘heel’ dit jaar doorgekomen, door mijn gevoelens aan te gaan in plaats van eroverheen te lopen. Ik was soms in alle staten, maar je kon me altijd wat kalmer krijgen. Daarnaast heb je me ook geholpen om de goede keuzes te maken, door beter naar mijn gevoel te leren luisteren. En jeetje, wat ben ik blij met die keuzes ? Dus al met al, je bent voor mij echt een fantastische fysio en coach! Door jouw sensitiviteit, je eigen ervaringen en je brede kennis. Je geeft echt om je cliënten, en weet daarin een goede balans te vinden tussen professionele afstand en warmte. Je zorgt ervoor dat ik niet afhankelijk van je wordt, maar geeft wel een knuffel aan het einde van de sessie (vond ik heel fijn!).