EMDR-THERAPIE HELPT LORETTA SCHRIJVER DOOR ANGSTIGE PERIODE: ‘ALLEEN HET LITTEKEN HERINNERT ME ER NOG AAN’

BEKENDNIEUWSMEDIA03.04.2023 | 16:43 UUR | REDACTIE NIEUWS

Loretta Schrijver wordt begin mei in 2021 geopereerd aan beginnende darmkanker.Daarna breekt er een nare en rare periode aan, waarvan ze naar eigen zeggen nog altijd niet hersteld is. 

Zo vertelt de presentatrice aan Nouveau.

EMDR-THERAPIE

Schrijver praat liever niet over wat haar overkomen is. “Want dan ís het er. Als ik nu maar ontzettend leuk bezig ben, dan is het er niet.”

Maar dankzij EMD-therapie lukte dat wel en kan ze nare herinneringen kwijtraken. Zo herinnert alleen haar litteken nog aan de periode (een jaar lang) waarin ze een stoma moest dragen. Iets wat ze qua herinnering nu helemaal kwijt is.

Twee jaar geleden werd bij Schrijver beginnende darmkanker geconstateerd. Iets waar ze in eerste instantie redelijk nuchter onder is. Maar de presentatrice gaat na de twee operaties, naar eigen zeggen, door een hel. Alles wat mis kan gaan, gaat mis. Het was voor haar daarom ook een traumatische periode.

ANGST

“Mijn darmen zijn gaan kronkelen, ik kreeg een longontsteking, er vormde zich een abces in mijn buik en uiteindelijk moesten ze me over mijn hele borstkas opensnijden. Vervolgens genas die wond niet goed, kreeg ik een stoma, er ontstonden fistels. Alles wat mis kón gaan, ging mis. Ik was mezelf volledig kwijt.”

Op dit moment gaat Schrijver nog elke drie maanden naar het ziekenhuis voor een scan, omdat in het voorjaar van 2022 een vlekje gevonden is op haar lever. Dat bleek een tumor te zijn. “Het zit dus in mijn systeem. Angst is de grote boosdoener, altijd.”Loretta Schrijver nog altijd ‘heel bang’ voor de dood: ‘Als ik terminaal ziek ben, wil ik het niet weten’LEES OOKBRON NOUVEAU FOTO LINDA.171/JEROEN HOFMANHet beste van LINDA.nl direct in je mail? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *