andere blik

Natuurlijk is het een ook fysiek probleem dat je”zomaar” door je knie gaat tijdens een potje tennis. Als ex-fysiotherapeut weet ik wat ik moet doen. Zorgen dat je in beweging blijft en dus afwisselend pootje omhoog en lopen en rust. Wat de exacte diagnose is vind ik niet zo interessant want de behandeling is exact hetzelfde. Mocht het natuurlijk herstel niet verlopen zoals ik heb bedacht dan kan ik altijd nog aan de bel trekken. Dit scheelt ook weer enorme medische (vaak onnodige) kosten. Ook weet ik uit mijn eigen praktijk dat fysiotherapie weinig zin heeft behalve natuurlijk voor de portemonnee van de therapeut…

Maar waar ik dan nu wel een keertje tijd voor heb is eens op een andere manier naar z’on knieklacht kijken. Ik ben ervan overtuigd dat mijn lichaam beschikt over oneindige wijsheid en mij iets wil vertellen . Dit is natuurlijk de holistische kijk waarmee ik al jaren naar mijn clienten heb gekeken en niet zonder resultaat.

Een blessure is niet leuk , maar geeft je ook een kans om te zien wat gezien wil worden. Ik ben eens gaan pluizen in het boek “De sleutel tot zelfbevrijding” van Christiane Beerlandt. Ik had al heel lang het verlangen hier iets meer over te lezen. Bij deze kwam zij op mijn pad.

Knieproblemen staan voor twijfel aan jezelf . Mmmm, dat herken ik wel. Jarenlang gewerkt als fysiotherapeut en nu de praktijk dichtgegooid om mezelf opnieuw uit te vinden ( Nicole 4.0). Ik vind het dan ook niet zo gek dat ik wat twijfel. Ik hoor de stemmetjes in mijn hoofd regelmatig spreken; dit kan jij niet, dit wordt niks, ga nou maar gewoon worsten bij de Hema verkopen. Herkenbaar? Soms weet ik gelukkig ook zeker dat het allemaal gaat lukken. Dat het eindelijk tijd is om al mijn kennis en ervaring te manifesteren. En wat ik nu ondanks mijn knieblessure over mezelf te weten gekomen ben is dat ik het schrijven van stukjes en verdiepen van mijn kennis ontzettend leuk vind, en dat ik op dit moment ondanks mijn stil zitten ontzettend veel plezier heb in mijn leven!

Meteen ook maar even het advies: Ontdek je innerlijke rijkdom en tracht niet door te forceren en de goedkeuring of bevestiging van anderen te vinden.Wees trouw aan je unieke natuur! Gooi je ontspannen open en geef jezelf de vrijheid; geef jezelf over aan je natuur, zonder weerstand. Zet verbetenheid en kwaadheid om in het verwezenlijken van eigen wensen ,zonder je de vraag te stellen wat ze van je zullen denken. Leef niet naar de schijnwerpers maar luister naar je gevoel. Wees gewoon jezelf! In vertrouwen creëer jij je bestaan en haal je de zaken naar je toe die goed voor je zijn; forceer niets.

Wat een heerlijk advies is dat! Blij dat ik door mijn knieën gezakt ben? Nee, dat niet maar wel grappig om het vanuit een ander blik te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *