Coach of Therapeut?

Zoals veel mensen hebben meegekregen heb ik samen met mijn gezin onze toekomstige huisgenote uitgezocht. Ze komt al over 18 dagen. Naast alle benodigdheden ben ik ook op zoek gegaan naar een puppy-coach. Ben erg blij dat we er een gevonden hebben. Maar is zij wel een goede coach? Het voelde goed door de telefoon, ze is niet overdreven duur, en ik had kon me zeker vinden in haar visie op opvoeden van puppy’s. Maar er bestaat geen puppy- coach register, en als die wel had bestaan had ik daar dan waarde aan gehecht?

Op dit moment is coachen helemaal hot. Ik heb begrepen via de uitzending Rambam (zeker het kijken waard!) dat het aantal Coaches verdubbeld is toch 65.000. Natuurlijk is er heel veel kritiek op de “wildgroei” van Coaches. Hoe Nederlands moet het allemaal weer gereguleerd worden door je aan te sluiten bij verenigingen.

Zelf ben ik een beetje aan het twijfelen of ik me Coach wil blijven noemen. Ik ben tenslotte (nog) FysioTherapeut, Cranio- Sacraal -Therapeut, HypnoTherapeut en EMDR-Therapeut. Wat voor mij (met dank aan Paard en Psych ) een belangrijk verschil tussen Therapie en Coaching is de manier van benadering.

Voor mij gaat Coachen meer om gedrags(verandering) en Therapie meer aangaan op gebied van emoties. Ik moet zeggen dat ik met mijn werk veel meer met emoties werk, en dat ik wel degelijk Therapeut ben.

Dus Coach past me eigenlijk niet meer zo?

Oké , misschien moet mijn business naam na al die tijd wel op de schop, hebben jullie een leuke tip? Voor degene met de gouden tip qua naam hebben stel ik een lunch beschikbaar bij Florian https://hotelbrasserieflorian.nl in Wijk bij Duurstede.

EMDR nieuws:

Uit onderzoek in het ziekenhuis in Tiel blijkt dat bij ongeveer de helft van de mensen met Tinitus (oorsuizen) EMDR effect heeft. Uit mijn praktijk weet ik wat Tinitus voor mensen betekent en hoe verschrikkelijk veel last je ervan hebt. Dus mocht je last hebben van Tinitus; ik zou het zeker proberen op te lossen met EMDR

Sorry even geen boek of artikel deze week..komt weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *