Contractvrij 2018

Omdat 2017 contractvrij werken uitermate goed bevallen is kies ik ook in 2018 weer om contractvrij te werken.
Hiervoor heb ik meerdere redenen die ik kort zal benoemen. Wat gaat dit betekenen voor u komt daarna aan bod.
Mochten er na het lezen van dit stuk nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

Ten eerste is er per 1 januari 2017 een wet van kracht die verzekeraars de mogelijkheid biedt om mij te verplichten uw gegevens te laten zien aan de verzekeraar als die daar om vraagt.
Hier heb ik grote moeite mee eens omdat ik kies voor de privacy van de mens.
Ten tweede zijn de tarieven voor een gecontracteerde eenmanspraktijk sinds ik gestart ben gemiddeld genomen alleen maar omlaag gegaan. Om meer te verdienen moet een fysiotherapeut cliënten maar op of onder apparaten zetten en dat vind ik niet meer van deze tijd. Ik ga voor gerichte persoonlijke aandacht en benadering, en ben van mening dat ik daarvoor ben opgeleid en niet als veredelde fitness instructeur.
De laatste en zeker niet de minste reden is dat we als fysiotherapeuten te maken krijgen met een zgn. behandelindex. Dat wil zeggen dat de verzekeraar u als cliënt belooft dat u verzekerd bent voor fysiotherapie, maar dat ze de therapeut vervolgens gaan afrekenen op de hoeveelheid behandelingen die ze geeft. Dat gaat zelfs zo ver dat ik bij overschrijding van de index een boete moet gaan betalen. Natuurlijk past dit ook niet in mijn visie over zorg.
Dit zijn mijn belangrijkste overwegingen om niet meer met de grote verzekeringsmachten in zee te gaan.

Wat betekent dit nu:
Doordat ik voldoe aan alle eisen die aan een fysiotherapeut gesteld wordt zijn de verzekeringsmaatschappijen verplicht een door mij gegeven fysiotherapeutische behandeling te vergoeden , mits u natuurlijk aanvullend verzekerd bent. De vergoeding wisselt per verzekeraar. Dat moet u zelf uitzoeken. Let hierbij op de vergoeding van een niet gecontracteerde fysiotherapeutische zorgverlener.

Verder betekent dit dat u zelf moet gaan declareren bij uw zorgverzekeraar. U krijgt van mij een digitale factuur die u zelf aan mij moet betalen . De factuur kunt u vervolgens doorsturen naar de verzekeraar.

Ik ben ervan overtuigd dat dit mijn administratieve lasten behoorlijk naar beneden gaat brengen waardoor ik weer de dingen kan gaan doen waar ik plezier in heb en waarvoor ik ben opgeleid.

Hopende u hierbij genoeg geïnformeerd te hebben wens ik u een fijne dag,

Vragen zijn uiteraard altijd welkom.

Vriendelijke groet, Nicole Behr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *