EMDR master practitioner

Vanaf nu mag ik mezelf  EMDR master practitioner noemen!

Mijn supervisie traject is voor nu afgerond. Je kunt me vinden op de website voor EMDR-therapeuten regio Utrecht.  https://www.emdr-therapeuten.nl/utrecht/

Wat is EMDR;

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing; Letterlijk vertaal betekent het; door oogbewegingen minder gevleid worden en opnieuw   verwerken. Iedere gebeurtenis die als herinnering een blijvend negatief effect op iemands leven heeft , wordt traumatisch genoemd.

Typisch voor een traumatische herinnering zijn de heftige emoties , de levendige beelden en de fysieke reacties daarop. Deze herinneringen worden telkens weer geactiveerd in situaties die lijken op die tijdens de traumatische gebeurtenis. Zo kan later een geluid dat je hoort, een geur die je ruikt, of een Beeld dat je ziet, de beelden en gevoelens aan die gebeurtenis weer levering terugbrengen. Inclusief alle lichamelijke reacties van toen.

EMDR kan worden toegepast om de vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen.

Dat EMDR werkt bij trauma’s lijdt geen twijfel. Er bestaan inmiddels meer dan 21 gecontroleerde studies naar de effectiviteit van EMDR. Dit maakt dat EMDR op dit moment de meest geëvalueerde behandeling  is op gebied van trauma.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Van Vluchten en vechten naar vrijheid en vreugde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *