Het lichaam spreekt ook bij EMDR

De laatste tijd heb ik me helemaal verdiept in EMDR. Ik heb inmiddels behoorlijk wat ervaring met het werken met EMDR, en ik ontdek steeds weer nieuwe dingen.

Ook heb ik veel gelezen over trauma’s – nare ervaringen in relatie tot lichamelijke klachten. Voorbeeld van prachtige boeken hierover zijn Traumasporen en the body keeps the score van Bessel van der Kolk en al wat ouder, De tijger ontwaakt van Peter Levine.

Ook tijdens mijn EMDR sessies merk ik steeds meer ” bodytalk” waardoor ik precies kan zien waar de pijn zit. Je lijf geeft al zijn geheimen prijs zonder dat daar direct over gepraat hoeft te worden… Hoe lekker is dat!

Het mooie van mijn werkwijze, de combinatie EMDR, coaching, cranio en hypnose is dat er eigenlijk weinig woorden nodig zijn om trauma’s op te sporen en vanuit het lichaam en op te kunnen lossen… dus precies andersom dan we gewend zijn. Ik heb echt mensen gezien die al jaren in therapie waren en na een paar sessies bij mij al veel meer ontspanning voelden. Ik merk echt hele goede en snelle resultaten. Ik ben bezig met een boek om mijn concept verder uit te werken, en verder heel veel meters maken om nog specefieker te kunnen “voelen” waar wat zit.

Natuurlijk zou het het allermooist zijn als we geen trauma’s op zouden lopen maar helaas is dit maar voor weinig mensen het geval. Mochten er dus trauma’s aandienen dan ben ik heel erg voor EMDR in combinatie met lichaamsgericht werk.

Een mooi verhaal hierover kun je lezen op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *