Hondenangst

Sinds vorige week ben ik begonnen met de behandeling van een jongen met hele erge hondenangst. Hij durft nergens te gaan spelen en is zo alert dat hij eigenlijk de hele tijd om zich heen kijkt. Hij heeft geen moment rust.

Vanuit de EMDR ben ik gewend (trauma) angsten te behandelen. Hiernaast heb ik nog een andere methode met muziek gevonden die heel goed helpt bij het overwinnen van je angsten. De eerste behandeling heb ik beloofd om de hond thuis te laten, wat ik natuurlijk heb gedaan. Wel bleef de bench staan. Ik besloot de jongen steeds dichter naar de bench te laten komen met behulp van zijn “happy” muziek. Het werkte! Hij ging met beide handen in de bench, zelfs toen hij zich voorstelde dat er een hond in zat. Hij zei dat hij niet meer bang was en dat ik de hond wel mocht gaan halen.

Ik heb hem beloofd dat we dat de volgende keer gaan doen, eerst even tijd zodat zijn brein zich in kan stellen op de nieuwe situatie. Naast de EMDR-muziek en positieve feedback heb ik gebruik gemaakt van hypnose om zo de overtuiging op diep bewustzijn te veranderen…ik ben heel benieuwd naar de volgende keer, heb er zin in..

Wordt vervolgd…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *