op de poef gespijkerd.

De tweede week is nogal teleurstellend gestart. Na een heerlijk dagje werken op maandag ga ik tijdens een potje tennis die avond meteen in de 4e game echt heel lullig door mijn knie. Zowel mijn medespeelster als ik hoorden een harde krak en ik had het gevoel alsof ik een keiharde hockeybal ik tegen mijn knie kreeg. Ik wist meteen hoe laat het was…… Op de poef!

Ben je geen fysio meer, word je meteen patiënt. En ik weet uit ervaring dat dat nou niet mijn sterkste rol is. Op mijn poef dus.
Ik heb nu wel lekker tijd om boeken te lezen, stukjes te schrijven en vooral eens te leren overgeven aan wat er is.

Het boek Het oudste dochter effect ( zie kopje boeken ) had ik net gelezen en oh ja wat ben ik een oudste dochter zeg. Meteen in de regelmodus. Neem je verantwoordelijkheid, wees sterk en vooral in mijn geval, doe alles zelf. Wat ik heb begrepen van mijn ouders is dat mijn eerste woordjes ongeveer waren ” selluf doen”.

Ik ga er het beste van maken en ik ga aan de slag met mijn enneagram type, luisteren naar de “Op zoek” podcast, kleuren en vooral ook regelmatig 10 minuten niks doen. Zie onderstaande linkjes

https://podcasts.apple.com/nl/podcast/op-zoek/id1462071629

https://www.flowmagazine.nl/lezen/mindfulness/hoe-tien-minuten-niks-doen-per-dag-je-kan-helpen.html

Je kunt dus zeer binnenkort weer een blogje verwachten want ik zit toch op de POEF.

4 gedachten over “op de poef gespijkerd.”

 1. Leuk! Dat oudste dochter complex wil ik ook wel lezen, denk zomaar dat ik daar ook veel in herken!
  Ook dit is niet voor niets… jezelf herpakken in iets meer rust dan je anders wellicht had gedaan? Mooie uitdaging!
  En ja, ik neem snel contact op, gaan we elkaar weer zien en spreken!

  1. hi, ik denk dat jij inderdaad ook wel wat zal herkennen ja..je mag hem lenen hoor! En ja ik herken wel dat stukje van op je poef, dat is inderdaad voor mij een grote uitdaging! Vaak de enige manier om weer verder te komen, Tot snel!

 2. Hoi Nicole,
  Wat leuk om je op deze manier weer tegen te komen! Ik ben helaas aan het zoeken naar een andere therapeut waardoor ik per ongeluk op deze site terecht kwam.
  Heb het met belangstelling gelezen. Wel vervelend zeg van je knie. Maar zoals je zegt alles heeft een bedoeling.
  En ik ga ook zeker het boek “oudste dochter” lezen.
  Lieve warme groet, Ingrid

  1. Heey Ingrid, wat leuk dat je op mijn site terecht bent gekomen, kun je me een beetje volgen als je zin hebt. Ik probeer iedere week een nieuw stukje te schrijven over alle ontwikkelingen. en ja..balen van m’n knie maar wel heel duidelijk een signaal. Ik hoop dat het wel goed met je gaat ondanks dat je een therapeut aan het zoeken bent? In ieder geval wel heel erg leuk om iets van je te horen, en mocht ik iets voor je kunnen betekenen laat het weten hoor! Warme groet, Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *