Over relaties

Vorige week zijn we een weekje weg geweest naar een natuurhuisje in Drenthe. Echt zalig om midden in de natuur te zitten! Ik merk dat onze relatie zich de laatste periode nog verder verdiept heeft, en dat we allebei voelen dat we nog dichter bij elkaar gekomen zijn. Ik ben me ervan bewust dat deze periode voor heel veel stellen (zeker met jonge kinderen) erg lastig kan zijn.

Als klein kadootje aan ons had ik me ingeschreven voor een webinar van mijn grote favoriet, Esther Perel. Het webinar ging over opnieuw verbinden. Hoe gaan we met elkaar om in deze 1,5 meter maatschappij? Hoe kunnen we toch met elkaar blijven verbinden? Ik merk dat ik online therapie geven ontzettend vermoeiend vind. Natuurlij voor de kwetsbare mensen een uitkomst, en het resultaat valt me eerlijk gezegd ook niet tegen. We hebben nu een plexiglas scherm opgehangen in mijn praktijk zodat ik toch mensen veilig life kan zien. Ik merk dat dat stukje contact toch prettiger werkt!

Een paar tips van Esther Perel. Als het niet mogelijk is om fysiek contact te maken zorg dan dat je mensen facetimned/ zoomed? op tijden dat je bezig bent met bijvoorbeeld koken ofzo, dat is veel minder inspannend dan er “echt” voor gaan zitten. Organiseer verassingen voor elkaar! Het hoeft niks groots te zijn maar bijvoorbeeld; dek de tafel in stijl, stuur iemand een mooi boek, of andere verassingen

Het is erg belangrijk dat je ook andere mensen naast je partner blijft ontmoeten ! Hoewel het verleidelijk is alles in je relatie te zoeken adviseert zij om ook vooral contacten te blijven onderhouden met mensen buiten je veilige thuiskringetje. Ik probeer zelf 4/5 keer per week een 1,5 meter afstand walk te organiseren met bekenden. Verder zwaai ik iedere dag naar mensen die alleen zijn als ik mijn hond uitlaat. Het zijn maar kleine dingen, maar het zorgt er wel voor dat je met elkaar verbonden blijft!

Van Ether Perel luister ik altijd naar de podcast:

Blijf gezond, Liefs, Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *