prikkels verminderen

Net als heel veel mensen ervaar ik de laatste tijd prikkelvermoeidheid. Ik ging laatst naar Den Bosch en zelfs in de stilte-coupe zat een mevrouw keihard te bellen. Toen ik haar wees op het feit dat het een stilte-coupe was zei ze dat dit een heel belangrijk gesprek was, offerwijl zeur niet.

Dit is maar een van de voorbeelden waar ik steeds minder goed tegen kan. Het openbaar vervoer laat bij uitstek zien wat een lege verlaten individuen we zijn geworden (*Esther van Fennema). Allemaal verslaafd aan prikkels.

Zelf doe ik steeds meer bewust mijn best om de prikkels te verminderen door telefoontijden in te plannen en weer meer aandacht te hebben voor sporten, wandelen en mediteren.

Nou wil ik graag wat prikkelarme lange weekenden organiseren in Frankrijk, Portugal. Het doel van deze prikkelarme vakanties is niet helemaal zonder telefoon of een stilte-retraite maar juist op vaste tijden telefoon en verder juist met elkaar als mens in verbinding te gaan.

Je kunt hierbij denken aan mooie wandelingen in de natuur, samen boodschappen doen bij lokale winkels , gezamenlijk koken, muziek , dans , toneel, schilderen, met elkaar! De kracht van de tijd zit in de verbinding met andere mensen.

Bij voldoende interesse gaan we van start! Ik hoor graag als je geïnteresseerd bent.

nicole@nicolebehrcoaching.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *