verandering

Ze is er ,Lou, onze springer spaniël pup. Natuurlijk ben ik helemaal dol op haar, ze is een geweldige aanwinst.Dat wil niet zeggen dat het niet je hele ritme veranderd, en hoe positief ook, verandering blijkt lastig voor het brein. De ene verandering is de anders natuurlijk niet, nieuwe handzeep kopen of verhuizen heeft natuurlijk een compleet andere impact. Lou heeft behoorlijk wat impact op mijn leven, eerlijk gezegd meer dan ik had verwacht.

Zelfs als een verandering positief is reageert ons brein op een verwarrende manier. Dit komt zeer waarschijnlijk omdat je er nog geen ervaring mee hebt en dus erg onzeker bent over het wat en hoe.

Alle verandering werkt als een stressrespons in ons lijf , dit is helaas niet iets wat je uit kan schakelen. Je kunt er wel mee leren omgaan maar dit kost altijd tijd.

Er zijn een aantal zaken die je daar bij kunnen helpen;

1: Heb je invloed op de verandering? Als het iets van buitenaf is zoals nu bijvoorbeeld nu de intrede van het Caronavirus, heb je er weinig invloed op. Het confronteert iedereen maar je hebt er zelf maar zeer beperkt invloed op. Wat je niet kan beïnvloeden kan heel veel energie kosten maar je kan ook bedenken dat het komt zoal het komt. Dit vergt voor de meeste mensen wel wat oefening.

2. Plan tijd voor jezelf om aan de verandering te wennen. Ik heb deze komende weken minimaal aantal afspraken gepland om even aan de nieuwe situatie te wennen, en natuurlijk ook voor hechting met Lou.

3. Schrijf je gedachte op. Meestal kloppen je eigen gedachte niet , dit is interessant om te beschrijven omdat je dan snel kan zien waar het mis gaat.

4. Leef in het NU! Zoals Eckhart Tolle al zei; je kunt eigenlijk alleen bedenken hoe je de volgende stap gaat zetten, de rest is vaak niet beïnvloedbaar, en kan heel veel energie kosten.

5. Ga heel veel wandelen, dit heeft direct invloed op de gemoedstoestand van het brein. Mooi artikel hierover:

6. Bedenk wat er voor jou belangrijk is. Zoals in mijn situatie met de nieuwe pup is het voor mij belangrijk dat ik toch voldoende tijd heb om mijn eigen dingen te doen. Ik leg Lou op vaste tijden in haar bench en laat haar dan lekker slapen. Gelukkig gaat dat erg goed waardoor ik de tijd heb om andere dingen te kunnen doen zoals lezen, studeren etc.

bron* https;//busnessinsider.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *